In 1995 verscheen de ‘Genealogie Van Den Dool, een Alblasserwaards Geslacht’ van Franklin van den Dool, tweede versie van de twintig jaar eerder uitgebrachte versie van Huug van den Dool.
In twee delen staan alle afstammelingen van Jan (geboren ca. 1525) uit Den Dool vermeld. Sinds het verschijnen van het boek hebben naspeuringen in archieven, uren op het internet, gesprekken met Doolen slechts één Van Den Dool opgeleverd die niet vermeld stond. We nemen daarom aan dat we meer dan 99% van alle Van Den Doolen in binnen- en buitenland in ons bestand hebben geregistreerd. Maar ontbreken helaas wel veel gegevens, die we als familiestichting proberen te achterhalen. Iedereen die iets weet wat nog niet in ons systeem is opgenomen, is van harte welkom nadere gegevens aan te leveren.

De papieren versie van de Genealogie is inmiddels uitverkocht. Een derde uitgave zal er vermoedelijk niet snel komen, omdat het te kostbaar is en omdat er digitaal tegenwoordig zoveel meer kan. De website van de familiestichting is daarom de beste plaats om informatie te halen en wie donateur wordt (vanaf 10 euro per jaar), heeft toegang tot alle gegevens.

De stamboom gegevens staan op een apart gedeelte van de website, deze worden steeds weer bijgewerkt naar aanleiding van berichten uit de krant en meldingen van betrokkenen en familieleden. U kunt, als u donateur bent, die stamboom gegevens hier raadplegen.

Het oudste leden van de stamboom, de eerste vier bekende generaties, zijn in bijgaand plaatje weergegeven. In de daarna opgenomen parentelen kunt u de verdere gegevens vinden. Van 1525 tot heden.

 

De eerste generaties nakomelingen van Jan van den Dool (1525 – ?)

Een parenteel is een in generaties gerangschikte opgave van de wettige afstammelingen van een bepaald ouderpaar, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn. Om een en ander een beetje overzichtelijk te houden hebben we de parentelen van Jan van Den Dool (1525) gesplitst in acht takken, waarvan de eerste zes beginnen bij zijn kleinzonen en achterkleinzonen.

Ga hier naar de parentelen. (alleen voor ingelogde donateurs)

U kunt hier ook de index op de genealogie raadplegen waarin alle leden van de stamboom worden genoemd. Donateurs kunnen van daaruit de bijbehorende stamboom gegevens raadplegen. I.v.m. de omvang van deze lijst moet u waarschijnlijk wel even geduld hebben.